2020-08-25 10:42:26• hírek • Szatmár.ro

Román állampolgárságot kapott Mario Camora, a Kolozsvári CFR portugál labdarúgója

A kormány hétfői ülésén határozattal román állampolgárságot adott Malico Paulino Mário Jorge labdarúgónak.

A portugál sportoló Mario Camora néven játszik a román bajnokságban, a Kolozsvári CFR színeiben, már 2011 óra. Az Ifjúsági és Sportminisztérium indoklása szerint az élsportoló honosítására a román labdarúgó válogatottat erősítésének céljából van szükség.

A döntést akár furcsának is tekinthetjük, hiszen a sportoló már nem éppen fiatal, hiszen 33 évével, legjobb esetben is 3-4 jó év lehet még hátra karrierjéből. Igaz, még mindig jó formában van, és alapembernek számít a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR csapatában.

A portugál, sőt, mostantól portugál/román kettős állampolgárságú labdarúgó 2011 óta közel 340 mérkőzésen lépett pályára a vasutasok színeiben, és 4 bajnoki címet nyert a klubbal.

A játékos honosításának megvalósulásában nagy szerepet játszott Mirel Rădoi, a roman labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a válogatottban, a védelem bal oldalát erősítené meg a portugál származású játékossal.

A honosítási folyamat lezárultával a labdarúgó akár már a soron következő Nemzetek Ligája-mérkőzésen, a szeptember 4-ei észak-ír válogatott elleni találkozón magára öltheti a sárga színű mezt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: